Saturday, April 10, 2010

..genting..

ni baru la berkisarkan 2010. 5th march lepas, teman salman balik kg.ayah die sakit.so balik la kitorang ke padang piol.lepas menziarahi ayahanda tercinta, singgah plak ke temerloh.umah mak ngah. rindu pulak ngan tahir.dah lame x tengok die.last tgok pon mase raye last yer. so bertandang la kitorang ke umah mak ngah. x sangke plak wan ade gak kat ctu. tapi tiap kali ak ikut salman balik ke temerloh,tiap kali la jugak riuh rendah kat sane..hepy2 family la kate kan. pape hal pon kitorang kne balik kl jugak malamtu sbb nye salman kerja esok pagi.seperti biasa la jugak salman adalah seorang yang workerholic.jarang cuti.24hours bekerje. itu la dia salman  yang kucintaik..haha.dalam pejalanan nak balik tu,terngiang2 plak genting highland yang tersergam indah.sesaje la bukak topic ngn salman."yang bile kite nak gi genting yer?bukan jaoh pon dari kl".tetibe salman kate"jom gi".dengan xmelengahkan mase lagi kitorang pon naik la genting.hehe.dah la pkai baju ala2 nipis gitu.terase la kedinginan kat sane.baru la mnyesal "kalo la ak bawak sweater kan bagos".tapi sweater x sweater.kitorang balon jer.1st skali, ktorang bli tiket masok umah salji.tapi xley masok lg,after 1 hour br boleh masok.so ape ley buat.kitrang mrayau2 jer ler.tetibe nampak umah hantu.saje la gertak2 salman ajak masok umah hantu.die ngan belagak nye berkate "jom!kite tengok sape yang takot sape".bermule la mimpi ngeri kat dalam rumah hantu tu.actually xde la takot sangat tapi tekejot jer lebey.ak sememangnya mnjerit la kan kalo tekejot.jumpe lipas pon dah tepekik telolong ni kan pulak bnde2 yang mngerikan camtu.yang syok nye tyme tu,kalo tengok gelagat salman bile tekejot dah serupe berok makye.x ku sangka salman seorang yang penakot  rupanya.xtau la die takot ngan ape sbenarnye.kalo tgok care die jerit mmg beria la.itu la salman.sentiase berie-iye.

setelah selesai lebey kurang dekat sejam la gak kat sekitar dalam genting tu.mase tok masok umah salji pon tibe.kat kaunter mase mule2 nak masok tu kitorang dah kene sound dah.smue alat elektronik x ley bawak masok.so kitorang ni kan jenis luros bndol cket,mgikot la sgale praturan yang ade.msok2 jer umah salji tu,tengok belambak orang bawak camera.sedey gler tgok orang ambek gambar free.nak x nak terpakse gak la kitorang soh abg salji tu ambek gambar kitorang guna camera yang disediakan.pasti diingatkan ye setiap gambar yang die ambil beharge rm25 hengget.setelah mmbelek gambar2 yang dah diambil oleh abang salji,kitorang pon mndapat kate sepakat tok beli jer ler.memandang  ak klihatan kuros lagi cute kat gambar tu,dengan bangge nye mnyokong pembelian gambar tersebot.so far so good.hari2 di genting amat la seronok dan bermakne skali.walopon just sempat spent 2 hours jer.tapi memuaskan hati la.lagi2 bile makan nasi lemak yang berharge rm12 sepinggan.mahal nak mmpos.nak bt camner kan.name pon genting.huhuhu.so mase nak tron genting means nak balik ke kl la.perot ak memulas gler.nak muntah.pening yang teramat.mayb mabok turon genting la kot.sesampai nye kat umah, ak mmg dok lam tandas bertafakor la.bile diingat2kan la.geli gak hati.pengalaman ke genting sepah tamat-




1 comment:

  1. ada org mabuk sbb jalan bengkang bengkok..x rock langsung..

    ReplyDelete